4-FMP en 4-FA alternatieven

Als eerste bericht een korte introductie hoe deze website over 4-FMP alternatieven tot stand is gekomen is wel op zijn plaats.

fluxNet als vele anderen waren wij fervente onderzoekers van de research chemical 4-FA / 4-FMP. De eerste kennismaking was in 2006 met Flux en in dat jaar hebben wij heel veel CD’s schoon gemaakt waarna de muziek geweldig klonk, elke keer weer!

De CD’s raakten op de achtergrond, misschien door de opkomst van mp3, wie zal het zeggen, maar uiteindelijk gingen we zelf op onderzoek met poeder. Eerst bestelden wij het vanuit Spanje, China hebben we ook nog geprobeerd (lastig communiceren, dat kunnen wij er in ieder geval over kwijt) maar uiteindelijk was er keus genoeg om in Nederland 4-FMP online te kopen. De voordelen waren een snellere levertijd, 4-FA van hogere kwaliteit en op het laatst hoefde je voor de prijs het ook niet te laten om buiten Nederland 4-FMP te bestellen.

In 2015 was 4-FA langzamerhand de meest gewilde research chemical van Nederland en in 2016 was het dusdanig populair geworden dat media er ook op doken met veelal hysterische verhalen. Ondertussen waren er datzelfde jaar signalen over herseninfarcten en zelfs enkele overlijdensgevallen waarbij 4-FMP mogelijk een rol speelde.

kabinet verbied 4-FA Al deze factoren hebben in oktober 2016 gezorgd voor een negatief advies vanuit de regering betreffende bezit en verkoop van 4-FA / 4-FMP.

 

Dit negatieve advies sloeg bij veel mensen in als een bom en zo ook bij ons. Wat moesten we nu gaan onderzoeken en zou dat wel net zo leuk zijn als 4-FMP? Waar moeten we op letten bij andere vergelijkbare research chemicals? Zowel in onze vriendenkring als op diverse internetfora speelden veel van dit soort vragen waarop wij besloten informatie te gaan verzamelen en inzicht te geven in de 4-FA alternatieven die nog legaal te koop zijn.

Voor tips, suggesties, correcties en toevoegingen kun je ons bereiken op de contact pagina. Let wel op dat de meningen en teksten op deze website gebaseerd zijn op subjectieve waarnemingen die niet wetenschappelijk zijn onderbouwd en derhalve nooit als richtlijn(en) horen te dienen. Als je zelf een 4-FMP alternatief gaat onderzoeken, laat het testen, doe goed je research bij meerdere bronnen en zorg altijd voor professionele onderzoeksomstandigheden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *